Thailand-Hus  Chaam Property
booked.net
+23
°
C
+25°
+22°
Cha-Am
Monday, 02
See 7-Day Forecast

Turist i Bangkoks bakgård

Villa i Cha Am

Cha-Am Thailand

luxus home in chaamMouintain view Saltwater swimming pooldanish design house
TP 17 Danskt designat och byggt 2 våningar lyxhus i Cha-Am THB 7.200.000.-

Lagt på www.berlingske.dk fredag den 1. december 2006 kl. 12:10

Af Christian Nørr

Thailand är östens svar på Grekland. Inget asiatiskt land tar emot så många västerländska turister som Thailand, och en stor del av dessa är danska. Trots den stora tillströmningen är det fortfarande möjligt att hitta i stort sett orörda platser där äktheten och vänligheten i en annan värld väntar. Ta till Isaan - Thailands fattigaste och minst besökta provins.
Den lilla men ändå stängda handen glider framåt mellan ett av hålen i trappan. De svarta ögonen och det pojkiga ansiktet är fortfarande gömda bakom det förfallna räcket. Men du letar noga efter ett förväntansfullt leende i mörkret. En sekund senare släpps två bitar som denna i min hand. Ingen större gåva kan ges till en vuxen,

 

Turist i Bangkoks bakgård

TP2 villa with swimmingpool in Cha-Am city

swimming pool  villa in chaam

Villa in the seaside resort CHA-AM salt w water swimming pool

Villa i badorten cha-AM salt w vatten pool  För försäljning THB 5.150.000.-

Gåvor och god mat har alltid varit människors sätt att välkomna främlingar. Och ingenstans i Thailand känner man sig mer välkomna än i landets fattigaste och minst besökta provins, Isaan i nordöstra Thailand, gränsar till Laos och Kambodja å ena sidan och den mäktiga turistmagneten, Chang Mai-provinsen, å andra sidan.

 Turist i Bangkoks baghave
Foto: Christian Nørr

Vad den här delen av Thailand saknar i vackra stränder, elefantvandringar och förgyllda tempel, i sin tur har det över något så sällsynt som nyfikenhet, vänlighet och äkta gästfrihet.
Turistattraktionen här är mänskliga möten. Och för att inte tala om mänskliga möten baserade på ett köp-säljare-förhållande, eftersom det finns många andra platser i Thailand och resten av Asien.
Den är ointresserad och verkligen intresserad av att visa och ge. Samma personlighetstrekk som har gjort thailändska land till en av danskarnas största semestermål under de senaste åren.

land Cha-Am by

plot ini chaam

building land in cha am

420 kvm tomtmark i mitten av badort CHA AM Thailand THB  1.800.000.- 

Men till skillnad från många andra platser i Thailand har Isaan ännu inte förstörts av västerländska turister som kastar pengar på fel saker och samtidigt vägrar att betala priset till den ananasförsäljande kvinnan på stranden, som bara försöker tjäna sitt liv dagslön.
Därför är det inte medvetslös badlov att göra en omväg från den välkända turistvägen. All praktiskhet tas om hand, men som i alla bra möten krävs det empati och engagemang från båda parter för att bli riktigt bra.
Detta är också fallet om du besöker de lokala byarna Isaan. Ju mer du ger, desto mer får du igen. Väljer du att nå ut och ta emot gåvan, eller står du upp med kameran på ett säkert avstånd och bara fotograferar de infödda?
Om du väljer det senare får du bra bilder, men inga historier att berätta om bilderna. Å andra sidan har du livshistorier tryckta på både näthinnan och fotoretina om du inte bara måste underhållas utan också bidra till underhållningen själv.
"En fantastisk upplevelse väntar på dig, om du vill", var det lite kryptiska meddelandet från vår guide i Bangkok, innan vi gick in i vår hyrda Toyota Hi-Ace med vår egen förare och guide och gick mot "det okända Thailand ', Som det var så poetiskt formulerat.
Men nu är det så med det okända och orörda i Asiens turistland nummer ett. Det finns knappast det gatuköket i Thailand som inte har haft en stormunnig backpacker som sitter ute och äter en puckel i välsmakande thailändsk mat. Isaan är inget undantag. Det känns bara så när du går på gatorna i de små byarna och hälsas av fnissande barn som blygligt vinkar mot någon som var Kinas kejsare. Och handen på hjärtat: Vem gillar inte bara ibland att känna sig viktig och särskilt välkommen?
Inte för att du har varit uppmärksam, utan bara för att du är en främling och därmed pr. definition intressant med sin vita hud, konstiga ord och hår på benen.

Bara några timmars bilresa från Bangkok är det som om du korsar en osynlig gräns till ett annat land. Här är det gamla Thailand som möter en, där allt går på bästa sätt med överbelastade cyklar, viftande barn, hårt arbetande kvinnor i risfältet och stora nyfikna ögon när en Hi-Ace blåser genom deras rödiga land då och då. turister i baksätet.
Bangkok försvinner i bakspegeln och framför oss expanderar det vidöppen. Den friska luften och det vackra grönska över risfälten får pulsen att sjunka.
En risbonde bakar med två oxar, ett team av kvinnor sträcker ryggen och rätar ut solhatten innan de böjer sig över de gröna groddarna som är deras livsnerv i vardagen. Isaan är och kommer att bli jordbruksmark. Och så är det hårt arbetande bönder som efter en lång dags körning tar emot oss i byn Khampom.
Även om vi anländer sent på natten väntar en överdådig kvällsmåltid oss. Och medan vi smakar oss genom lokala Isaan-rätter, var den starka papayasallad är en lokal specialitet, Henk, vår holländska värd, granskar programmet för de kommande dagarna:
Vi åker på byn, besöker skolan, templet, medicinska kliniken och i risfältet och hjälper om vi vill. Och återigen påminns vi om att ju mer vi deltar, desto mer kommer vi ut ur besöket.
Efter en natt med en lokal thailändsk familj är det dags för den stora byturen. Rykten om att det finns "farangs" (thailändska smeknamn för vita främlingar, red.) I byn har för länge sedan slutat, och särskilt har barn svårt att kontrollera deras nyfikenhet.

"Hej, hur mår du ..." skriker en liten pojke innan han skrattar skrattande i huvudet i mammas kjolar. Strax efter kommer han att spela: "Paper-sten-eller-sax" och nå utmanande knytnäve. Det är dessa upplevelser som är det verkliga syftet med resan.
Kampom har verkligen inte de största turistattraktionerna att erbjuda, och ändå - kanske de har större erfarenheter än många andra platser. Det kräver bara ögonen som tittar på.
Strax därefter sitter vi vid den första parketten i templet och äter med byens äldsta invånare, som har tagit söndagsmiddagen till templet, innan den äldsta munken kräver bön och sammankomst.
Mina skalliga resekompisar frågas om han är en dansk munk. Ett leende och en lugn skakning på huvudet får bara de gamla damerna att skratta ännu högre och rangordna sina egna läckra, och mindre läckra, lokala rätter för allmänna middagar av byens gäster.

Copyrights - 2021 - Chaam.org

Cha-Am Property